CapelleXL nieuws – Oktober 2020 <br> CapelleXL ontwikkelingen in coronatijd
 
CapelleXL nieuws – Oktober 2020
CapelleXL ontwikkelingen in coronatijd
 
 
 

Voortdurend plaatsen we nieuwsberichten op bizcapellexl.nl. Daarnaast ontvangt u deze nieuwsbrief. Bezoek dus elke week de website.

 
 
  Line  
 
Nieuws over CapelleXL

CapelleXL in het IJBM

Door de corona maatregelen kunnen we geen bijeenkomsten houden of ontbijten met elkaar. In het IJssel Business Magazine leest u wat 9 jaar BIZ heeft opgeleverd en over de plannen voor de volgende BIZ-periode 2021-2025.  Nieuws volgt binnenkort ook via nieuwsflitsen van het Parkmanagement.

Klik hier voor het IJssel Business Magazine. Kijk snel op pagina 18 en 19!

Wilt u het volgende exemplaar van het IJBM per post ontvangen: klik hier voor opgave van uw adresgegevens. 

Nieuws over CapelleXL  
 
  Line  
 
Stemming BIZ CapelleXL

Update verzoek wetswijziging wet BIZ

Wij bevinden ons middenin de Coronacrisis en weten niet welke consequenties dit heeft voor onze toekomst. Het is mede daarom van groot belang dat de faciliteiten op ons bedrijventerrein in stand blijven, de investeringen niet verloren gaan en we blijven werken aan onze toekomst. 

Er is geprobeerd om de huidige BIZ-periode met 1 jaar te verlengen. Het Ministerie vond een noodwet hiervoor een te verregaande maatregel. Intussen is besloten de stemming voor de BIZ-periode 2021-2025 uit te stellen tot het eerste kwartaal 2021. Dan zal de stemming plaatsvinden en ontvangt elk bedrijf die WOZ betaalt als gebruiker een stemformulier. Bij leegstand ontvangt de eigenaar een stemformulier.

Stemming BIZ CapelleXL  
 
  Line  
 
Beheer buitenruimte CapelleXL

Vervanging groen bij renovatie/nieuwbouw/uitbreiding

Na complete renovatie van al het groen in de afgelopen vijf jaar is het nu zaak de kwaliteit en uitstraling met elkaar te behouden. CapelleXL heeft de tuinen in overleg met de desbetreffende ondernemers gerenoveerd en doet het dagelijks beheer en onderhoud. Door een jaarlijkse bijdrage voor het groen wordt dit groen onderhouden. Het groen op verhardingen op eigen terrein valt hier niet onder. Mocht u hulp willen bij het verwijderen van het onkruid op de verhardingen op eigen terrein dan zijn hiervoor gunstige tarieven afgesproken met de aannemer. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij de parkmanager.

Onderhoud wordt uitgevoerd conform het Meerjarenplan Beheer Buitenruimte waarin naast kwaliteitsniveau ook een menukaart voor de beplanting en inrichting is opgenomen en renovatie na 20 à 25 jaar is voorzien. Hierdoor houden wij ook het kostenplaatje onder controle, kunnen wij het kwaliteitsniveau hoog houden en voor jaarlijkse inboet zorgen daar waar het nodig is.

Bij verbouw-, renovatie- of nieuwbouwplannen is het daarom belangrijk de parkmanager hierover tijdig vooraf te informeren zodat in goed overleg kan worden afgesproken hoe met het ‘groen’ kan worden omgegaan. 

Meer informatie via parkmanagement@bizcapellexl.nl of 06 57549895.

Beheer buitenruimte CapelleXL  
 
  Line  
 
Nieuws van onze leveranciers

BTL wordt idverde

BTL heet vanaf 1 oktober 2020 idverde. Alle kwaliteit en services blijven gehandhaafd.

BTL onderhoudt het groen op CapelleXL op particuliere terreinen van de ondernemers die hiervoor een bijdrage aan de gemeente betalen en in de openbare ruimte. De controle op het beheer en onderhoud wordt door het bestuur van CapelleXL uitgevoerd.

Nieuws van onze leveranciers  
 
  Line  
 
NIEUWS VAN DE ONDERNEMERS

Stichting Fier opent tweede Veilige Veste in Capelle

Bij de kruising van de Hoofdweg met de Burgemeester Schalijlaan vordert de transformatie van het voormalige kantoorgebouw gestaag. Hier komt de tweede ‘Veilige Veste’. De nieuwe opvanglocatie van Fier zal ruimte bieden aan ongeveer dertig slachtoffers van geweld. De oplevering zal begin 2021 zijn. Lees hier meer. 

Campus Delta op Rietbaan 2-12

Sinds begin 2020 is Campus Offices trotse eigenaar van Rietbaan 2-12. Er wordt een campus gerealiseerd en geëxploiteerd onder de naam Campus Delta. Er komt een gemeenschappelijke ruimte en een ontmoetingsruimte voor ondernemers. De gebouwen zullen met elkaar verbonden worden en een facelift ondergaan. 

Heeft u ook iets nieuws te melden over uw bedrijf? Laat dan een bericht achter bij het secretariaat van CapelleXL, secretariaat@bizcapellexl.nl

NIEUWS VAN DE ONDERNEMERS  
 
  Line  
 
Regelmatig nieuws over CapelleXL

Nieuwsflits van de Parkmanager

De parkmanager komt regelmatig met nieuwsflitsen over CapelleXL!

Kijk hier voor de nieuwste nieuwsflits!

 

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of heeft u iets nieuws te melden? 

Neem contact op met de parkmanager, Ron Verhage, via parkmanagement@bizcapellexl.nl of via 06 575 498 95.

Regelmatig nieuws over CapelleXL  
 
 
 
Stichting BIZ CapelleXL
www.bizcapellexl.nl
Nederwaard 10
2904 SH Capelle aan den IJssel
 
 
Klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief van CapelleXL.